fbpx

Kun keikalle ei pääse, SemiLive tuo konsertin kotiisi

Kun keikalle ei pääse, SemiLive tuo konsertin kotiisi – konseptin taustalla työryhmä musiikkialan toimijoita.

Kulttuuriala kokee nyt nopeita muutoksia koronaviruksen takia.

Monelle toimijalle taloudellisen kolahduksen ja jopa tulojen menetyksen lisäksi yleisötapahtumien peruuntumisessa on myös muita ikäviä, sosiaalisia vaikutuksia. Tästä huolimatta lienemme yhtä mieltä siitä, että tärkeintä on kuitenkin meidän kaikkien terveys.

Viime viikolla tilanteen eskaloiduttua alkoi vilkas somekeskustelu siitä, kuinka kulttuurialaa voisi tukea ja mitä vaihtoehtoja keksiä perutuille keikoille? On selvää, että olemme kaikki samassa tilanteessa – nyt jos koskaan tarvitaan rohkeita toimijoita, yhteistyötä ja ideoita.

Me tarjoamme nyt SemiLive-palvelun, jossa artistin tai yhtyeen keikka toteutetaan tapahtumatilassa ilman paikalla olevaa yleisöä. Keikat striimataan SemiLive-sivustolle, josta ne ovat katsottavissa suorana kotisohvilla yksin tai kavereiden kanssa.

Ensimmäisessä versiossa ”keikkalipun”, eli katselukerran ostettuasi katseluoikeus säilyy 72 tuntia keikan jälkeen – eli voit kokea sen sekä livenä, että palata lempihetkiisi! Palvelun tulevissa versioissa mahdollisuudet ovat vielä paljon laajemmat.

Haluamme tarjota SemiLive-keikkoja musiikin ystäville monipuolisesti, ja etsimme palveluun erilaisia artisteja ja yhtyeitä. Ensimmäiset artistit on jo sovittu, ja lähetysaikataulut julkaistaan pian.

Huom! Pandemian ollessa valloillaan noudatamme luonnollisesti kaikkia annettuja ohjeistuksia, ja toteutamme SemiLiven tuotantoja niitä noudattaen.

Päivitetty 17.3.2020

Yksi eniten kysyttyjä kysymyksiä SemiLiven julkaisun jälkeen on ollut Teoston suhtautuminen asiaan. Storia avasi keskusteluyhteyden Teoston suuntaan välittömästi SemiLiven suunnittelun alettua, ja kiitos heidän nopean reagointinsa sopimusasiat ovat kunnossa, musiikintekijöiden ei tarvitse olla tästä huolissaan ja olemme lähetysvalmiudessa hyvin pian.

Lue Teoston oma tiedote musiikin käytöstä koronatilanteen aikana:
https://www.teosto.fi/teosto/uutiset/striimaus-ja-musiikin-kaytto-koronatilanteen-aikana

Lisätiedot

Johanna “JoJo” von Hertzen Artist & Event Director
[email protected] +358 442104818

Sharing is caring!

Ostoskori