Kokkaa etänä Hans Välimäen kanssa!

Hans Välimäki ja SemiLive aloittavat yhteistyön! Näin ollen SemiLiven palvelutarjonta laajenee entisestään, tällä kertaa virtuaalisten kokkikoulujen muodossa. Hans Välimäki on suomalainen huippukokki, jonka on tuttu kasvo monista televisio-ohjelmista. Hänet on nähty muun muassa Kuppilat kuntoon, Hans Välimäki!, Hansin matkassa ja Top Chef Suomi -ohjelmissa.

Hansin kotona -niminen virtuaalinen kokkikoulu starttaa kiirastorstaina 1.4. SemiLiven jakelussa. Siinä valmistetaan pääsiäiseen sopivia ruokia yhdessä Hansin kanssa.

Kokkikoulu jokaiseen kotiin

SemiLive haastatteli Hans Välimäkeä sekä tuottaja Santtu Palmia tulevasta kokkikoulusta. Hans kertoo, että idea virtuaalikokkauksesta on ollut läsnä koko korona-ajan.

– Virtuaaliset kokkikoulut ovat tuttu juttu jo viime keväältä, jolloin tein 22 striimiä ISTV:lle kotoa käsin, Hans kertoo.

- Silloin muutamat ihmiset kyselivät, olisiko mun mahdollista tehdä tällaista palvelua. Katsojien toive toteutui, ja olimme itse asiassa ensimmäisiä tai ainakin ensimmäisten joukossa, jotka tekivät virtuaalista kokkikoulua Suomessa.

- Olemme kehittäneet konseptia ja nyt perheet, yksittäiset kotikokit ja vaikka kaveriporukat pääsevät yhdessä ruuanlaittoon.

Hans ja Santtu panostavat siihen, että kaikki saisivat mukavan ja ruuantäyteisen hetken näinä muuten ankeina aikoina.

– Kokkikoulun ideana on olla nimenomaan kiva kokemus, jonka lomassa syntyy helposti ja turhia hösläämättä hyvää ruokaa, Santtu selittää.

Saatavilla olevat ja kohtuuhintaiset raaka-aineet

Hans ja Santtu haluavat luoda kokkikoulukokemuksen, johon kaikilla on mahdollisuus osallistua. Raaka-aineet ovat sellaisia, että niitä on helposti saatavilla lähikaupoista ja hinnatkin pysyvät kohtuullisena.

– Ideana on, että livestriimi kestää maksimissaan puolitoista tai kaksi tuntia. Me ei haluta kokemuksesta missään nimessä liian monimutkaista tai pitkäveteistä.

– Pyritään siihen, että tiskivuoret pysyvät kurissa, tunnelma rentona ja tekeminen mielekkäänä alusta loppuun. Tässä konseptissa mielenkiintoista on sekin, kuinka voidaan tehdä jotain uutta tavallisista raaka-aineista, Hans kertoo.

– Tehdään rauhassa ja ilman kiirettä, Santtu täydentää.

Osallistujat saavat kauppalistan ennakkoon ja reseptit itselleen

– Koulutuksesta jää kaikille osallistujille striimin aikana valmistettavien ruokien reseptit. Mun mielestä resepti on opittu silloin, kun se jää takaraivoon kytemään, ja jossain vaiheessa huomaa muokkaavansa sitä omien mieltymystensä mukaiseksi. Mikään resepti ei ole täydellinen, vaan niiden täytyy olla sellaisia, jotka elävät ajan mukana.

– Jos striimin jälkeen mukana olleilla on hyvä mieli ja lautasella maittavaa ruokaa, olemme onnistuneet, Santtu lisää.

Ensimmäistä Hansin kotona -striimiä varten Hans on luonut pääsiäisestä inspiraation saaneen menun: Alkuun lohisashimia, pääruoaksi lammas ”iskender” ja jälkiruuaksi paistettua suklaamoussea. Jokainen lipun kokkikouluun ostanut saa hyvissä ajoin, viikkoa ennen tarkan ostoslistan sekä reseptin.

- Ruokakaupassa kannattaa käydä paria päivää ennen kiirastorstain striimiä, etteivät tuoreet raaka-aineet ehdi mennä huonoksi, Hans muistuttaa.

- Eikä muuten hätää, jos pääsiäistorstai ei onnistu aikataulun puolesta, Hansin kotona -striimin voi katsoa jälkikäteen sellaisena ajankohtana, kun se itselleen paremmin sopii, Santtu lisää.

Liput myynnissä 12.3. alkaen Hansin kotisivuilla!

tuoreimmat uutiset
{"post_status":"publish","post_type":"seminewsarticle","showposts":"8","sort_column":"date","orderby":"date","order":"DESC","suppress_filters":true}
0
    Ostoskorisi
    Ostoskorisi on tyhjä
      Aktivoi lahjakoodi