Hans Välimäki ja SemiLive aloittavat yhteistyön! Näin ollen SemiLiven palvelutarjonta laajenee entisestään, tällä kertaa virtuaalisten kokkikoulujen muodossa. Hans Välimäki on suomalainen huippukokki, jonka on tuttu kasvo monista televisio-ohjelmista. Hänet on nähty muun muassa Kuppilat kuntoon, Hans Välimäki!, Hansin matkassa ja Top Chef Suomi -ohjelmissa.

Hansin kotona -niminen virtuaalinen kokkikoulu starttaa kiirastorstaina 1.4. SemiLiven jakelussa. Siinä valmistetaan pääsiäiseen sopivia ruokia yhdessä Hansin kanssa.

Kokkikoulu jokaiseen kotiin

SemiLive haastatteli Hans Välimäkeä sekä tuottaja Santtu Palmia tulevasta kokkikoulusta. Hans kertoo, että idea virtuaalikokkauksesta on ollut läsnä koko korona-ajan.

– Virtuaaliset kokkikoulut ovat tuttu juttu jo viime keväältä, jolloin tein 22 striimiä ISTV:lle kotoa käsin, Hans kertoo.

- Silloin muutamat ihmiset kyselivät, olisiko mun mahdollista tehdä tällaista palvelua. Katsojien toive toteutui, ja olimme itse asiassa ensimmäisiä tai ainakin ensimmäisten joukossa, jotka tekivät virtuaalista kokkikoulua Suomessa.

- Olemme kehittäneet konseptia ja nyt perheet, yksittäiset kotikokit ja vaikka kaveriporukat pääsevät yhdessä ruuanlaittoon.

Hans ja Santtu panostavat siihen, että kaikki saisivat mukavan ja ruuantäyteisen hetken näinä muuten ankeina aikoina.

– Kokkikoulun ideana on olla nimenomaan kiva kokemus, jonka lomassa syntyy helposti ja turhia hösläämättä hyvää ruokaa, Santtu selittää.

Saatavilla olevat ja kohtuuhintaiset raaka-aineet

Hans ja Santtu haluavat luoda kokkikoulukokemuksen, johon kaikilla on mahdollisuus osallistua. Raaka-aineet ovat sellaisia, että niitä on helposti saatavilla lähikaupoista ja hinnatkin pysyvät kohtuullisena.

– Ideana on, että livestriimi kestää maksimissaan puolitoista tai kaksi tuntia. Me ei haluta kokemuksesta missään nimessä liian monimutkaista tai pitkäveteistä.

– Pyritään siihen, että tiskivuoret pysyvät kurissa, tunnelma rentona ja tekeminen mielekkäänä alusta loppuun. Tässä konseptissa mielenkiintoista on sekin, kuinka voidaan tehdä jotain uutta tavallisista raaka-aineista, Hans kertoo.

– Tehdään rauhassa ja ilman kiirettä, Santtu täydentää.

Osallistujat saavat kauppalistan ennakkoon ja reseptit itselleen

– Koulutuksesta jää kaikille osallistujille striimin aikana valmistettavien ruokien reseptit. Mun mielestä resepti on opittu silloin, kun se jää takaraivoon kytemään, ja jossain vaiheessa huomaa muokkaavansa sitä omien mieltymystensä mukaiseksi. Mikään resepti ei ole täydellinen, vaan niiden täytyy olla sellaisia, jotka elävät ajan mukana.

– Jos striimin jälkeen mukana olleilla on hyvä mieli ja lautasella maittavaa ruokaa, olemme onnistuneet, Santtu lisää.

Ensimmäistä Hansin kotona -striimiä varten Hans on luonut pääsiäisestä inspiraation saaneen menun: Alkuun lohisashimia, pääruoaksi lammas ”iskender” ja jälkiruuaksi paistettua suklaamoussea. Jokainen lipun kokkikouluun ostanut saa hyvissä ajoin, viikkoa ennen tarkan ostoslistan sekä reseptin.

- Ruokakaupassa kannattaa käydä paria päivää ennen kiirastorstain striimiä, etteivät tuoreet raaka-aineet ehdi mennä huonoksi, Hans muistuttaa.

- Eikä muuten hätää, jos pääsiäistorstai ei onnistu aikataulun puolesta, Hansin kotona -striimin voi katsoa jälkikäteen sellaisena ajankohtana, kun se itselleen paremmin sopii, Santtu lisää.

Liput myynnissä 12.3. alkaen Hansin kotisivuilla!

[simple-comments border="false" auto_load="true" post_id="38419"]

Mikkelin Teatterin lastennäytelmä Reetta-karhu ja satukirjan salaisuus on nyt katsottavissa SemiLivessä! Tämä on samalla ensimmäinen teatteriesitys palvelussa – mutta jatkoa on luvassa.

Tarinassa Reetta-karhu ystävineen sukeltaa sisään satukirjaan. Mutta missä saduissa Reetta, Maisa-majava ja Peetu-pupu seikkailevat? Entä kuinka ihmeessä he pääsevät ulos kirjan sivuilta? Sinä voit auttaa ystävyksiä seikkailussa. Tervetuloa mukaan!

Rooleissa
Reetta-karhu – Marjo-Riikka Romo
Maisa-majava – Riina Uimonen
Peetu-pupu – Tuomas Turkka

Työryhmä
Käsikirjoitus – Marjo-Riikka Romo
Ohjausvastuu – Riina Uimonen

Musiikki
Mikkelin Kaupunginorkesteri

[simple-comments border="false" auto_load="true" post_id="35539"]

Loistavia uutisia SemiLivestä tämän erikoisen vuoden päätteeksi. Parantaaksemme käyttäjäkokemusta ja helpottaaksemme keikkojen ja muun sisällön katsomista olemme julkaisseet ensimmäisen version SemiLive-applikaatiosta! Mobiilisovelluksen ansiosta lähetysten toistaminen TV:ssä on helpompaa kuin koskaan (sovellus tukee Applen AirPlayta, sekä Googlen Chromecastia).

SemiLiven käyttäminen on siis entistäkin helpompaa. Uudistuksessa olemme myös muuttaneet lippukäytäntöä selkeämmäksi seuraavasti:

Latauslinkit eri sovelluskauppoihin löydät täältä: https://www.semilive.app

Aiomme jatkokehittää SemiLive-sovellusta tulevana vuotena ja lisäillä siihen uusia ominaisuuksia, joista tiedotamme lisää sitä mukaa kun ominaisuudet valmistuvat 🙂

Kysyttävää? Katso SemiLiven usein kysytyt kysymykset tai ota yhteyttä nettisivujemme vasemmasta alareunasta löytyvän asiakaspalveluchatin kautta. Tavoitat meidät myös sähköpostitse osoitteesta [email protected]

[simple-comments border="false" auto_load="true" post_id="34126"]

Hard Rock Cafe Helsinki ja SemiLive ovat aloittaneet yhteistyön joulukuussa 2020. Ensimmäisen HRC Helsinki Liven päätähtenä nähdään Olli Herman joulun välipäivinä.

Reckless Loven laulaja Olli Hermanin sooloura on edennyt tasaisen varmasti vuodesta 2018 alkaen. Rokkarin musiikkia on tituleerattu seksi-iskelmäksi, josta ensimmäisenä näytteenä kuultiin huomattavasti radiosoittoakin niittänyt singlelohkaisu Mä haluun sut. Tuorein 1 tapa rakastaa -biisi puolestaan on onnellisen miehen optimismia; arjen pieniä suuria unelmia, valon kajoa talven harmauteen, kevättä ja kesää odotellessa. Olli Herman Duossa soittaa kitaraa Pepe Reckless, kollega Reckless Lovesta.

Illan juontajana toimii pitkän linjan muusikko, musiikkituottaja, laulaja ja basisti Lauri Hämäläinen. Hämäläinen on soittanut lukuisten kultaa ja platinaa myyneiden poptähtien bändeissä, sekä tuottanut musiikkia laaja-alaisesti eri artisteille ja tv-ohjelmiin, kuten esimerkiksi Idols Suomi.

[simple-comments border="false" auto_load="true" post_id="33915"]

Tarjoa erilainen pikkujouluelämys työyhteisöllesi, rakkaillesi tai harrastusporukallesi SemiLiven kautta. Palvelusta löydät niin tunnelmalliset joulukonsertit, kuin illanistujaisiin sopivat muut keikat.

Kolme vinkkiä etäpikkujoulujen järjestämiseen:

  1. Tutustu SemiLiven tarjontaan ja tilaa keikkaliput helposti koko porukalle.
  2. Järjestäkää yhteinen kisakatsomo tutulle videoalustalle, kuten Zoom.
  3. Tilaa tarjoilut osallistujien koteihin lähiravintoloitsijalta – muista myös juhlajuomat!

SemiLiven upeat joulukonsertit

Jesse Kaikuranta - Jazzy Christmas -joulukonsertti

KONSERTTI KATSOTTAVISSA SEMILIVE-PALVELUSSA 7.12. KLO 10:00 ALKAEN
Valovoimaisena laulajana tunnettu Jesse Kaikuranta esiintyy loppuvuodesta vuoden ainoalla striimikeikallaan tunnelmallisessa joulukonsertissa upean jazz-trionsa kanssa. Suomen rakastetuimpiin solisteihin kuuluva Kaikuranta esittää konsertissaan kaikille tuttuja joululauluja niin suomeksi, englanniksi kuin ruotsikin. Konsertin yhteydessä kuullaan artistin ajatuksia joulusta haastattelun muodossa.

Kaikuranta kertoo: "Tänä erikoisena aikana halusin tuoda joulukonsertti-elämyksen myös kotisohville. On upeaa, että nyt korona-aikana joki on löytänyt uusia uomia ja kuulijani pääsevät kokemaan joulun tunnelman myös älylaitteiden välityksellä. Odotan vuoden ainoata julkista striimikeikkaani innolla! Me ollaan treenattu ahkerasti ja tehty uusia sovituksia tutuista biiseistä. Olisi tosi huippua, jos pääsisit linjoille mukaan!"

Jesse Kaikuranta, laulu / Juho Valjakka, piano / Jari Ilomäki, kontrabasso

Lue lisää ja osta liput täältä.

Ida Elina – Valkoinen maa!

LIVESTREAM 10.12.2020
Suursuosioon nousseen pop-kantelettaren Ida Elinan ja kapellimestari Teemu Hämäläisen yhteisesti loihtima joulukonsertti tempaa kuulijansa pehmeän ja valkoisen joulun tunnelmaan. Perinteiset ja uudemmat joululaulut saavat Ida Elinan kantelesovituksina ja Mikkelin kaupunginorkesterin yhteistulkintana uudistuneen musiikillisen ilmeen. Ida Elinalle rakennetun uniikin sähkökanteleen erilaiset rytmiset mahdollisuudet perinteisen soinnin rinnalla tuovat uutta väriä joululauluihin. Hänen soinnikas ja tumman soulahtava tulkintansa täydentää konsertin kokonaisuutta. Ida Elinan uniikissa ja perkussiivisessa kanteleensoittotyylissä yhdistyvät sujuvasti niin räväkkä pop kuin arkinen perinnemusiikkikin.

Teemu Hämäläisen muusikon ura on alkanut viulistina. Kapellimestari opintojen myötä työt ovat siirtyneet etenevässä määrin orkesteripultista kapellimestarin korokkeelle. Teemu Hämäläinen toimii Sinfonietta Fortisin taiteellisena johtajana ja pääkapellimestarina.

Teemu Hämäläinen, kapellimestari / Ida Elina, kantele ja laulu

Lue lisää ja osta liput täältä.

Joululahjavinkki: SemiLivestä hankit myös näppärästi lahjakortit pukinkonttiin! Tilaa lahjakortit haluamallasi arvolla täältä, ja anna lahjan saajan valita itse mieleisensä konsertti tai konsertit.

[simple-comments border="false" auto_load="true" post_id=""]

Meinaavatko kulttuuriedut jäädä käyttämättä? Ei hätää, voit hyödyntää ne keikkakokemukseen SemiLivessä!

Jos sinulla on käytössäsi Eazybreak-kulttuurietua tai Smartum Saldoa, voit käyttää niitä maksutapana SemiLive-keikoissa. Maksutapa valitaan kassavaiheessa sen jälkeen, kun olet lisännyt ostoskoriin haluamasi lipun tai liput.

[simple-comments border="false" auto_load="true" post_id="31335"]

Tulevana viikonloppuna kalenterissa on muutakin kuin Halloween. Pyhäinpäivän kunniaksi tulevana lauantaina 31.10. lavalle marssii Kapellimestari Erkki Lasonpalon johtama kokoonpano alansa eturivin vaikuttajia.

Mikkelin Kaupunginorkesteri esittää Pyhäinpäivän Requiem -konsertin. Perinne sielunmessusävellyksillä vie jopa yli 500 vuoden päähän. Gabriel Faurénin Requiem valmistui vuonna 1900. Luonnostelun teokselle hän aloitti jo vuonna 1887.

Pyhäinpäivän juhlakonsertissa kapellimestarina toimiva Erkki Lasonpalo sai nimityksen kaksivuotiskaudelle Lappeenrannan ja Mikkelin Kaupunginorkesterin johtoon vuonna 2019. Taiteellisena partnerina Erkki on toiminut Mikkelin kaupunginorkesterissa jo vuodesta 2017 lähtien. Kansainvälistä kokemusta hänelle on kertynyt toimiessaan Islannin sinfoniaorkesterin johdossa.

Teoksen sopraanosolistina toimii Helena Juntunen. Hän on yksi tämän hetken valovoimaisimmista sopraanotähdistämme, joka on niittänyt mainetta myös kansainvälisesti. Helenan ammatillinen läpimurto oli Margarethan rooli Gounoud’n Faustissa Savonlinnan Oopperajuhlilla 2002. Sittemmin ilmaisuvoimainen lyyrisen ohjelmiston tulkitsija on laulanut itsensä oopperayleisön sydämiin ympäri maailman. Lauluopintonsa Helena aloitti 15-vuotiaana Oulun konservatoriossa Airi Tokolan oppilaana. Juntusen ura käynnistyi monista kilpailuvoitoista, tärkeimpänä Lappeenrannan laulukilpailun naistensarjan voitto 2002.

Raahesta kotoisin oleva baritoni Juha Kotilainen on tehnyt pitkän uran oopperan parissa vieraillen kansallisoopperassa vuodesta 1986 alkaen. Hänet nähty myös Savonlinnan Oopperajuhlien esiintymislavalla.

Lauantain konsertin kuoro-osuuksista vastaa Ruskolta kotoisin oleva lauluyhtye Luminos Ensemble. Johtajansa Sauli Hannukselan taidokkaan äänenmuodostyön tuloksena yhtyeen sointi ja työskentely ovat kehittyneet vuosi vuodelta ammatimaisemmiksi. 14 naislaulajaa käsittävä Luminos Ensemble esittää monipuolisesti erilaisia a cappella -teoksia sekä säestyksellistä ohjelmistoa.

Pyhäinpäivän konsertti tulee olemaan unohtumaton. Lämminhenkinen teos korostaa inhimillisiä tunteita, lohtua ja rauhaa dramaattisuuden sijaan.

Konsertin liput ja lisätiedot tästä!

[simple-comments border="false" auto_load="true" post_id="29619"]

SemiLive ja Tuska aloittavat yhteistyön!

Finnish Metal Events Oy:n alla toimiva Tuska tunnetaan parhaiten Helsingissä kesällä järjestettävästä metallifestarista. Juuri julkaistu Tuska Utopia -sarja täydentää Tuska-perhettä maailman nykytilaan sopivalla tyylillä. Yhtiön toimitusjohtaja Eeka Mäkynen taustoitti yhteistyötä ja luonnehti Tuska Utopian konseptia seuraavasti:

– Yllättäen tapahtumajärjestäjille vapautui viime kesänä aikaa. Tämä resurssi valjastettiin uuden kehittämiseen. Tuska Utopian konseptointi aloitettiin heinäkuussa. Lockdownista johtunut turhautuminen ja jarrun painaminen toimi hyvänä vastapainona uuden synnyttämiselle. Innostus koko tekijäryhmän kesken on ollut käsinkosketeltavaa!

– Kaksi asiaa, jotka ovat olleet enemmän ja vähemmän suljettuna, ovat matkailu ja konsertit. Tuska Utopia yhdistää nämä kaksi. Jaksot tulevat olemaan ennennäkemättömän visuaalisia, laadukkaita, yllättäviä matkailun, metalliestetiikan, konsertin ja musiikkivideon hybridejä. Joutuu ihan käsi sydämellä sanomaan että luvassa on ihan hiton kovaa kamaa!Sarjan kolme jaksoa saavat ensi-iltansa marraskuussa, ja niiden esiintyjät julkistetaan loka-marraskuun taitteessa. Ensimmäisessä jaksossa kuullaan Turmion Kätilöiden keikka. Kaikki jaksot tullaan näkemään ja kokemaan SemiLiven kautta.

– Skouttasimme sopivia alustoja ja palveluntarjoajia. SemiLive näyttäytyi nopeasti varteenotettavimpana vaihtoehtona. Painavimpana asiana valinnalle oli hyvä SemiLiven referenssi menneissä, turvallisesti toteutetuissa maksullisissa tapahtumissa, sekä intohimo kansainväliseen laajentumiseen, Mäkynen Tuskasta kertoo.

Tutustu Tuska Utopiaan tästä!

[simple-comments border="false" auto_load="true" post_id="29413"]

Legendaarinen Amorphis juhli 30-vuotista taivaltaan erityisellä tavalla: koronan sotkettua alkuperäiset suunnitelmat yhtye esiintyi SemiLivessä striimin välityksellä kesäkuun alussa.

Eri aikavyöhykkeillä asuvat fanit otettiin huomioon ja Amorphis soitti vuorokauden aikana peräti kaksi ainutlaatuista keikkaa. Nyt paljon toivottu jälkimmäinen keikka saadaan takaisin SemiLiveen – popcornit esiin, siis!

Keväällä tehdyssä haastattelussa kitaristi Tomi Koivusaaren odotukset erilaisesta keikasta olivat korkealla, ja hän kuvaili keikkojen settilistoja “ikään kuin matkoiksi”. Fanit vietiin musiikilliselle matkalle ja viimeistään yleisöchatissa saatu palaute naulasi viestin: odotukset täyttyivät.

Nyt voit kokea Amorphiksen keikan uudelleen tai ensi kertaa 48 tunnin katseluoikeudella tai jopa 7 vuorokauden katseluoikeudella osoitteessa www.semilive.fi

Amorphis 30th Anniversary - Stream From The North Side

[simple-comments border="false" auto_load="true" post_id="28766"]

Mikkelin kaupunginorkesterin intendentti Jaakko Antila on innoissaan alkaneesta yhteistyöstä SemiLiven kanssa.

Jaakon mukaan Mikkelin kaupunginorkesteri on aiemminkin tehnyt striimejä. Näitä on esitetty E-concerthousessa ja osa tallenteista on katsottavissa orkesterin Youtube-kanavalla.

- Pienempiä videointeja on tehty satunnaisesti. Niihin ei ole muutoin hirveästi panostettu, paitsi itse tuotannon laatuun. Markkinointipuoli on jäänyt vajavaiseksi. SemiLiven myötä meillä tapahtuu tason nosto aiempiin striimitouhuihin.

Virtuaalikeikat Jaakko kokee hyväksi vaihtoehdoksi perinteisen esiintymisen rinnalle.

- Striimikeikat ovat hyvä lisä nykypäivänä meidän toimintaan. Ollaan tehty muutamia ilmaisia striimauksia vuosittain. Koronakriisi loi tarpeen useammille striimeille. Kyseessä on uusi tuote yleisölle, etenkin niille ihmisille, jotka eivät uskalla tai pääse konserttisaliin.

Syksyn tulevat konsertit ja striimit tulevat pitämään sisällään monipuolista esitystä sekä taidetta arkistojen kätköistä. Mikkelin kaupunginorkesterin syyskauden avaa isä-poika-kaksikko!

- Avauskonsertti tulee olemaan spesiaalitapahtuma, joka jouduttiin siirtämään keväältä. Pääkapellimestari Erkki Lasonpalo ja hänen isänsä konserttimestari Jyrki Lasonpalo esiintyvät yhteistyössä Mozartin Sinfonia Concertantessa. Avauskonsertissa tullaan myös kuulemaan Arvo Pärtin teos Summa, jonka säveltäjä täyttää sattumalta konserttipäivänä 85 vuotta.

Jaakon mukaan tiedossa on monipuolisia esityksiä pitkin syksyä.

- Pyrkimyksenä on tehdä jokaisesta kaudesta monipuolinen. Meillä on esimerkiksi paikallista yhteistyötä musiikkiopiston kanssa. Esitettäväksi tulee muun muassa 120 vuotta vanha arkistosta löytynyt Laura Netzelin pianokonsertto, jota ei ole koskaan kantaesitetty. Luvassa on myös Ida Elinan joulukonsertti.

Mikkelin kaupunginorkesteri on varautunut hyvin tulevaan syyskauteen sekä live striimeihin.

- Konserttisalimme (Mikaeli) on akustiikaltaan yksi Suomen parhaita. Uskon akustiikan välittyvän hyvin jopa videoiden välityksellä. Orkesteri vahvistuu aina tarvittaessa lisäsoittajilla. Esimerkiksi avauskonsertissa on neljä puhaltajaa lisänä. Meillä on ollut Lappeenrannan kaupunginorkesterin kanssa yhteisorkesteri Saimaa Sinfonietta jo vuosikausia, jotta voimme soittaa isomman orkesterin musiikkia. Vakiokokoonpanoomme kuuluu 12 hengen jousiorkesteri, jota täydennetään tarpeen mukaan. Lappeenrannan kanssa meillä on 40-50 soittajaa. Muissa yhteistöissä muiden orkesterien kanssa jopa 100 henkeä kokoonpanossa, jos kuoro lasketaan mukana. Lavalle kyllä mahtuu.

Katso kaikki Mikkelin kaupunginorkesterin livestreamit tästä: www.semilive.fi/mikkelin-kaupunginorkesteri

[simple-comments border="false" auto_load="true" post_id="28082"]
0
    Ostoskorisi
    Ostoskorisi on tyhjä
      Aktivoi lahjakoodi